Šećerna pasta u patroni – laka i brza depilacija svih tipova kože

Ako želite glatku kožu, bez iritacija nakon depilacije, a da pritom sam tretman prođe bez mnogo muke, šećerna pasta u patroni je idealno rešenje. Ova inovativna formula bi mogla da zameni ne samo klasične šećerne paste već i vosak za hladnu depilaciju. Kako se koristi i zašto je revolucionarno rešenje otkrićemo u nastavku. 

Šećerna pasta u patroni
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Šećerna pasta u patroni je jednako efikasna kao i klasična šećerna pasta, ali je mnogo jednostavnija za primenu. Zbog toga se može lako koristiti, ne samo za profesionalne tretmane u salonu, već i u kućnim uslovima, jer ne zahteva velike veštine pri radu. Može se koristiti na svim delovima lica i tela. Posebno je pogodna za depilaciju pazuha i bikini zone, gde su po pravilu dlake jače. Šećerna pasta u patroni ima brojne prednosti u odnosu na druge proizvode za depilaciju, a među glavnima su prirodan sastav, jednostavna primena i pouzdani rezultati. Njenom primenom metoda uklanjanja neželjenih dlačica postaje mnogo jednostavnija i manje bolna u odnosu na druge vrste depilacije (i proizvoda). 

 

Kako se koristi šećerna pasta u patroni

Zahvaljujući pakovanju u obliku patrone (plastične posude sa rolerom za aplikaciju), samo nanošenje proizvoda na kožu je mnogo jednostavnije. Za razliku od klasične paste koja se nanosi i uklanja pomoću špatule ili prstima, ovde je postupak aplikacije i uklanjanja znatno olakšan. Sve o depilaciji šećernom pastom, pročitajte u jednom od naših prethodnih objava.

Razlike između klasične i šećerne paste u patroni
Foto: Freepik

 

Za pravilnu primenu, pored paste potrebni su: aparat za zagrevanje proizvoda u patroni (topilica) i trake za uklanjanje paste sa kože. Najpre je neophodno na nižoj temperaturi zagrejati pastu u odgovarajućem aparatu. Ukoliko se za tu namenu koristi uobičajeni aparat za zagrevanje voska, šećerna pasta se ne sme zagrevati duže od 20 minuta. Za razliku od voska, pasta ima mekšu, ređu strukturu i nižu tačku topljenja i ne sme se pregrejati. U suprotnom slučaju može doći do neželjenih efekata (curenja paste van rolera, otvaranje patrone, pojava opekotina…).

Prethodno zagrejanu pastu je neophodno naneti u tankom i ujednačenom sloju na deo kože koji se depilira i to u suprotnom smeru od smera rasta dlačica. Na taj način se dlačice uklanjaju iz korena i sporije rastu. 

Preko nanete paste postavlja se traka za depilaciju, koju je potrebno dodatno pritisnuti kako bi se „prilepila” na kožu. To će pomoći da traka bolje upije svu pastu (zajedno sa dlačicama). Da bi se dlačice efikasno uklonile, potrebno je energičnim i brzim pokretom povući traku u smeru rasta dlačica. 

 

Dodatne smernice

Zapamtite, bez obzira na tip depilacije, pre samog tretmana je neophodno temeljno očistiti i osušiti kožu. Po potrebi se na tretiranu regiju može naneti i puder (talk) koji će upiti višak vlage i masnoće.

Eventualni ostaci paste nakon depilacije mogu se skinuti sa kože čistom trakom za depilaciju (tapkanjem), ili jednostavno ukloniti toplom vodom.

Ne zaboravite, nakon svake depilacije, kao završni korak, potrebno je koristiti proizvode za negu i hidrataciju kože.

 

Preporuka proizvoda

U našem asortimanu pronaći ćete Spa Natural šećernu pastu u patroni od 100 ml, koja je napravljena od prirodnih sastojaka (šećera, vode, meda i limunske kiseline). Otkako se pojavila u prodaji, veoma brzo je postala jedan od bestseller proizvoda po oceni naših kupaca. I mi smo je testirali i shvatili da je ova šećerna pasta sasvim opravdano ponela tu titulu. Evo i zašto:

  • Lako i efikasno uklanja sve tipove dlačica (bez obzira na njihovu dužinu, debljinu i gustinu); 
  • Može se koristiti na svim tipovima kože (čak i na osetljivoj koži) i na svim delovima tela;
  • Pogodna je i za depilaciju osoba koje su osetljive na visoke temperature (npr. oni koji imaju proširene vene);
  • Nakon depilacije koža ostaje mekana i glatka;
  • Rezultati (glatka koža bez neželjenih dlačica) traju nekoliko nedelja, jer se se dlačice uklanjaju iz korena.
Šećerna pasta u patroni - jednostavna depilacija
Foto: Freepik

 

S obzirom na to da je postupak depilacije šećernom pastom u patroni sličan kao kod primene voskova u patroni, a da su rezultati efektniji, može se reći da će ona brzo zauzeti primarno mesto među proizvodima za depilaciju.

Da li ste već koristili šećernu pastu za depilaciju? Šta mislite o pasti u patroni? Podelite sa nama svoje utiske.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)