Piling za usne – tajna glatkih i nežnih usana

Piling za usne je jednako važan koliko i piling lica ili tela, ukoliko želite da imate mekane i hidrirane usne, na kojima će svaki ruž izgledati savršeno. Iako često zanemarujemo negu usana, ona je i te kako važna, naročito u hladnim zimskim danima. Otkrivamo kako i kada da koristite piling i koji je najbolji. 

Piling za usne
Foto: Freepik

 

U zimskom periodu usne su više izložene negativnim spoljašnjim uticajima prouzrokovanim vremenskim uslovima. Vetar, hladnoća i suv vazduh mogu dodatno isušiti kožu. Slična situacija je i u letnjim mesecima, kada smo dodatno izloženi štetnom dejstvu sunčevih UV zraka. Zbog toga je važno svakodnevno negovati i hidrirati kožu.

Pravilna nega usana je obvezan deo lične higijene. Osim svakodnevne hidratacije podrazumeva i dodatne tretmane. Primena balzama i ulja za usne često nije dovoljna da bi one bile glatke, elastične i nežne, pa je s vremena na vreme potrebno uraditi piling. Na taj način se odstranjuju suve „ljuspice” kože i druge nečistoće koje se nagomilavaju na usnama. 

 

Piling za usne ima brojne prednosti, a ovo su najvažnije: 

  • uklanja odumrle ćelije kože sa površine usana; 
  • osvežava i regeneriše kožu; 
  • podstiče cirkulaciju i vraća usnama prirodnu rozikastu nijansu i blistavost;
  • zaglađuje usne i čini ih mekanim; 
  • uklanja hiperpigmentacijske flekice sa usana;
  • omogućava hranljivim uljima i balzamima da bolje deluju i prodru u dublje slojeve kože;
  • stvara odličnu podlogu za lako i ujednačeno nanošenje olovke za usne i/ili ruža;
  • čini da šminka bude postojanija, efektnija i da izgleda lepše.

 

Kako se koristi piling za usne

Pravo vreme za piling usana je uvek. Ukoliko svakodnevno negujete i hidrirate vaše usne, piling ne morate primenjivati više od dva puta nedeljno. Uz pravilnu i redovnu primenu ovog tretmana, usne će ostati glatke i mekane čak i zimi. 

Ako se pitate kako se radi piling usana, odgovor je jednostavniji nego što mislite. Sam postupak traje svega nekoliko minuta, rezultati mnogo duže, a najbolje od svega je što su odmah vidljivi. Usne momentalno postaju svilenkasno nežne, vizuelno punije i u potpunosti spremne za poljupce.

Piling za usne može biti u formi gela ili kremaste smese sa sitnim granulama (zrnastim sastojcima). Bez obzira na samu teksturu i konzistenciju pilinga, primena je identična. Piling je najbolje naneti na prethodno očišćene usne, pa ukoliko koristite šminku obavezno je skinite na uobičajeni način. 

Malu količinu pilinga nanesite prstima ili mekanom silikonskom četkicom na usne i kožu oko usana. Laganim, kružnim pokretima umasirajte piling (oko minut). Po potrebi, možete blago protrljati jednu o drugu usnu, kako bi se ravnomerno rastopile granulice pilinga. Nakon toga, lagano obrišite ili isperite usne mlakom vodom i prosušite mekanim peškirom. 

Kako se koristi piling za usne
Foto: Freepik

 

Imajte na umu da piling usana nije isto što i piling tela. Koža na usnama je tanka i osetljiva, zato budite nežni i lagano utrljajte piling. Grubi, energični pokreti mogu izazvati dodatne nelagodnosti i „pucanje” usana. Obavezno na kraju na usne nanesite hranljvo ulje ili balzam. 

 

Preporuka proizvoda

S obzirom da je nakon pilinga poželjno naneti hranljivo ulje, kako bi nega usana bila kompletna, u nastavku izdvajamo tri naša favorita za kompletnu negu usana.

Set za negu usana Makeup Revolution Kiss & Care sadrži tonirano ulje, piling gel i masku za usne sa aplikatorom. Svi proizvodi su obogaćeni uljem jojobe i šea puterom, tako da dodatno hidriraju i hrane kožu.

Set za negu usana Makeup Revolution Kiss and Go sadrži ulje za negu usana sa aplikatorom za lakše nanošenje, dvostranu silikonsku četkicu za piling usana i šećerni piling za usne.

Set za negu usana Makeup Revolution Kiss & Go Glaze sadrži mekanu silikonsku četkicu za piling usana i tri hranljiva, tonirana ulja sa aplikatorom, koja su obogaćena vitaminom E.

Piling za usne, maska i tonirano ulje Set za negu usana Set za negu usana

 

Bez obzira da li se šminkate ili ne, piling usana bi trebalo da uvedete u redovne rituale nege. Vrlo brzo primetićete mnoge benefite koje donosi. 

Kako vi negujete svoje usne? Da li praktikujete piling samo tokom hladnih zimskih dana ili tokom cele godine? Pišite nam u komentarima vaše trikove za mekane i glatke usne.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)