Kozmetika za putovanja – bez čega ne kretati na more

Sa početkom leta mnogi počinju da pakuju svoje kofere kako bi krenuli ka omiljenoj morskoj destinaciji. Tada kreću i pitanja šta poneti na more, a da kofer ne bude pretežak. Onda dolazimo i do pitanja koja kozmetika za putovanja nam je zaista potrebna. Naravno, svi prvo pomisle na sredstva za zaštitu kože od štetnih UV zračenja i osnovne proizvode za ličnu higijenu. Ako krenete da razmišljate o tome šta bi sve moglo da vam zatreba tokom odmora, čini se da će putni neseser za kozmetiku zauzeti pola kofera. Da biste to izbegli ove godine, pogledajte naše savete i listu obaveznih kozmetičkih proizvoda za letovanje.

Kozmetika za putovanja
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Kozmetika za putovanja – saveti iskusnih putnika

Kada je u pitanju kozmetika za putovanja, ne postoji univerzalni savet za pakovanje, niti univerzalna lista neophodnih proizvoda. Osim što je svako od nas jedinstven i ima različite potrebe i zahteve za negom, na sadržaj spiska utiču i drugi faktori. Zato najpre odgovorite na nekoliko važnih pitanja i u skladu sa tim se pripremite:

  • Koliko dugo ostajete na moru?
  • Da li idete sami ili porodično, odnosno u društvu prijatelja? 
  • Kako putujete (avionom, autobusom, automobilom) i da li postoje određena ograničenja po pitanju prtljaga?
  • Da li idete na aktivni ili pasivni odmor?

Od odgovora na ova pitanja zavisi pre svega količina proizvoda koju bi trebalo da ponesete. Npr. za dve nedelje vam treba duplo više šampona za kosu nego za sedam dana. Ako idete u društvu najboljih prijatelja možete se dogovoriti npr. da neko ponese fen za kosu, a neko kreme za sunčanje i da na taj način ravnomerno raspodelite prtljag.

Opšti savet je da za putovanja birate mini, odnosno putna pakovanja kozmetike. Veliki broj kozmetičkih kuća svoje najprodavanije proizvode pakuje i u tzv. travel size ambalaže, koje su dozvoljene za nošenje u ručnom prtljagu aviona. Ukoliko vaše omiljene kremice nisu dostupne u manjem formatu, nabavite prazne mini posude (teglice, bočice…) u koje ćete sipati sve što vam je potrebno.

Takođe, poželjno je da za putovanje birate višenamenske (2 u 1, 3 u 1…) proizvode. Na taj način ćete smanjiti broj bočica koje treba da spakujete i samim tim imati više prostora u koferu.

Najvažniji savet svetskih putnika je: spakujte samo neophodne stvari! Tako ćete uštedeti prostor i smanjiti težinu prtljaga. Na more ne morate poneti baš sve što koristite u redovnoj celodnevnoj rutini nege. Tokom nekoliko dana letnjeg godišnjeg odmora sasvim je dovoljno da koristite jednu hidratantnu kremu i jedan serum za lice.  

Kozmetika za putovanja - putni neseser
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Kozmetika za putovanja – spisak neophodnih proizvoda

Iskusni putnici savetuju da pre svakog putovanja napraviti detaljan spisak svih stvari koje su vam potrebne. A onda i da taj spisak podelite na nekoliko manjih. Ovog pravila se pridržavajte i kada je u pitanju kozmetika za putovanja. Veliki spisak neophodnih proizvoda za negu i ličnu higijenu podelite na dva-tri manja i pakujete ih u zasebne nesesere. U zavisnosti od vaših potreba možete imati spisak proizvoda za:

  1. putovanje (vožnju do destinacije), koji će vam biti sve vreme pri ruci i koje ćete koristiti za osvežavanje tokom pauza: sredstva za dezinfekciju ruku, vlažne maramice, kremice za ruke, balzam za usne, mini parfem i sl.;
  2. svakodnevnu ličnu higijenu i negu: sapuni, gelovi za tuširanje, šamponi, hidratantne kreme za lice, mleko za telo i sl.;
  3. boravak na plaži: vlažne maramice, losioni za telo sa zaštitnim faktorom, kreme za lice sa SPF, ulje i marmelade za brže potamnjivanje, sprejevi za zaštitu kose i sl.;
  4. večernje šminkanje: maskara, ruž za usne, bronzer…
Kozmetika za putovanja - Urban Care serumi za kosu
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Šminka za letovanje

Odabir šminke je veoma subjektivna stvar, pogotovu kad je u pitanju makeup za omiljenu letnju destinaciju. Ako nas pitate, šminka na plaži vam uopšte nije potrebna. Dopustite licu da zablista u prirodnom sjaju i svoj lepoti. Iskoristite letovanje da kožu odmorite od teške šminke. 

Za večernje izlaske je dovoljan lagan i sveden makeup, pogotovu ukoliko imate preplanuli ten. Maskara i ruž omiljene nijanse će biti sasvim dovoljni, uz diskretno rumenilo ili bronzer. Kako biste uštedeli na prostoru i smanjili težinu nesesera, predlažemo da birate tzv. 2 u 1 proizvode, poput MAKEUP REVOLUTION Bloom rumenila u stiku koje se može koristiti i kao ruž za usne. Veoma je kremasto, lako se nanosi i ima izuzetno postojanu, visokopigmentovanu boju. Zahvaljujući praktičnom pakovanju neće se polomiti i ošteti prilikom transporta. 

Ukoliko ipak ne možete da zamislite izlazak (pa čak i onaj na godišnjem odmoru) bez detaljnije šminke, birajte manja i praktičnija pakovanja. Izbegavajte da nosite proizvode koji su lako lomljivi, poput rumenila, hajlajtera i pudera u kamenu ili prahu. Ako baš morate da ih ponesete, dobro ih ušuškajte i ne stavljajte na dno kofera ili torbe.

 

Šta ako nešto zaboravite

Koliko god da ste spretni u organizaciji, dosledni u poštovanju spiska i vešti u pakovanju za put, može se desiti da nešto zaboravite. U tom slučaju zaboravite i na stres, jer zaboravljena kozmetika za putovanja ima alternativu. Većinu neophodnih beauty proizvoda možete kupiti na vašoj destinaciji. U svim urbanim letovalištima postoje apoteke, drogerije i marketi u kojima se možete snabdeti kozmetičkim proizvodima. 

Putovanje i kozmetika
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Još se niste spakovali za more? Šta čekate?! Napravite spisak, uputite se ka najbližem Alexandar Cosmetics distributivnom centru, ili jednostavno poručite omiljene kozmetičke proizvode sa našeg sajta. I ne zaboravite, najvažnije je da na putovanje ponesete dobro raspoloženje, jer to nećete moći da kupite u prvoj drogeriji na vašoj letnjoj destinaciji. 

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)