Aktivni ugalj u kozmetici – glavne prednosti

Sigurno ste već čuli za aktivni ugalj, koji se danas može naći u sastavu brojnih kozmetičkih proizvoda. U ovom blogu otkrivamo vam sve benefite koje aktivni ugalj ima u kozmetici i kako da ga na pravi način iskoristite u službi svoje lepote.

Aktivni ugalj
Foto: Freepik

 

Aktivni ugalj nastaje kao nusprodukt onih materijala koji sadrže ugljenik. Dobija se sagorevanjem uglja, drveta, bambusa, ljuske kokosa i sirovih organskih materijala. Crni prah, bez boje i mirisa postao je čest sastojak mnogih kozmetičkih preparata. 

Zbog efikasnog uklanjanja bakterija i nečistoća sa kože posebno je pogodan za osobe sa masnom kožom lica, sklonom bubuljicama. Aktivni ugalj se može naći u sastavu šampona, sapuna, pilinga, pasta za zube i drugih proizvoda za higijenu i negu.

 

Kako se koristi aktivni ugalj

Aktivni ugalj se koristi još od davnina i njegova primarna upotreba bila je za medicinske svrhe. Na tržištu je dostupan u apotekama i prodavnicama zdrave hrane najčešće u obliku kapsula i praha, koji se uglavnom koriste za kozmetičke namene. U prahu se može koristiti za izbeljivanje zuba i održavanje oralne higijene, dok se za negu lica koristi za pravljenje maski. Za pripremu prirodnih maski za lice aktivni ugalj se najčešće kombinuje sa kokosovim uljem, glinom, limunom, medom ili uljem sandalovine. 

Kada koristite preparate za negu lica i kose koji sadrže aktivni ugalj, važno je da pratite uputstva za upotrebu proizvođača, kako biste postigli željene rezultate tretmana.

Aktivni ugalj za lice
Foto: Freepik

 

Aktivni ugalj za negu lica

Kao što smo u prethodnom delu naglasili, aktivni ugalj je odličan za masnu kožu lica, iako ga mogu koristiti i oni koji imaju drugačiji tip kože.

Prednosti proizvoda za negu lica sa aktivnim ugljem su:

  • Uklanjanje viška sebuma.
  • Efikasnost u borbi protiv akni i bubuljica.
  • Čišćenje i smanjivanje vidljivosti pora.
  • Uklanjanje odumrlih ćelija sa kože lica.

Koža ima funkciju da izlučuje veliki broj toksina, koji u dodiru sa porama mogu prouzrokovati razne upalne procese. Kao posledica toga na našoj koži lica pojavljuju se bubuljice, a neretko i mitiseri. Upotrebom adekvatnih proizvoda na bazi aktivnog uglja možemo reštiti sve nastale izazove kože lica. Naša preporuka je crna maska sa aktivnim ugljem za dubinsko čišćenje kože lica Revuele Express Detox. Ova fantastična Revuele maska odlična je za uklanjanje nečistoća i toksina sa površine kože. Aktivni ugalj reguliše lučenja sebuma, pa će se na taj način sprečiti pojava akni. Trakice za uklanjanje mitisera sa nosa Beauty Formula dubinski čiste pore na nosu. U pakovanju se nalazi šest trakica za jednokratnu uporebu koje će dubinski očistiti sve nakupljene nečistoće.

Maska za lice Maska za mitisere

 

Aktivni ugalj za masnu kožu lica

Masna koža lica zahteva posebnu negu. Zbog jakog lučenja sebuma ovakav tip kože sklon je pojavi akni, mitisera i crvenila. Odabirom proizvoda za negu lica sa aktivnim ugljem otklonićete višak sebuma. Aktivni ugalj oslobađa kožu od nečistoće i balansira pH nivo kože. Antibakterijsko dejstvo koje ima sprečiće pojavu bubuljica. Možete ga koristiti i kao prevenciju kako bi koža lica bila negovana i zdrava. Proizvodi za negu lica sa aktivnim ugljem su hiperalergeni, otčepljuju pore i regulišu višak sebuma. Koristite ih redovno i videćete ubrzo prve rezultate blistave kože.

Pena za čišćenje lica i uklanjanje viška sebuma Dermal sa aktivnim ugljem temeljno uklanja nečistoće i odlična je za tretiranje masne kože. Otklanja i ostatke šminke, dok aktivni sastojci uglja sprečavaju nastanak bubuljica i mitisera. 

Za one sa masnom T-zonom preporučujemo masku na bazi aktivnog uglja za detoksikaciju kože lica Revolutionon Skincare Charcoal. Maska je pogodna za detoksikaciju i čišćenje pora kože lica i pruža delotvoran tretman za T-zonu.

Masna koža Crni ugalj

 

Dubinsko čišćenje lica

Aktivni ugalj daje sjajne rezultate i u dubinskom čišćenju lica, a što je najvažnije ne isušuje kožu. Uspešno otklanja ostatke šminke, uklanja odumrle ćelije i čini kožu lica glatkom i hidriranom. Ovakav proces eksfolijacije lica utiče i na proširene pore. Pored čišćenja, antibakterijska svojstva aktivnog uglja deluju i na detoksikaciju kože lica. Dubinsko čišćenje lica obogaćeno ovim sastojkom otkloniće štetne materije sa kože i upalne procese. 

 

Aktivni ugalj za negu kose

Aktivni ugalj ima široku primenu u kozmetičkoj industriji, pa se može naći i u preparatima za negu kose. Kako smo ranije već spomenuli da odlično reguliše masnoću i ima antibakterijsko dejstvo, dubinski će očistiti kožu glave. Šamponi za kosu sa aktivnim ugljem daju sjajne razultate za dubinsko pranje kose. Kada birate šampon obratite pažnju da je glavni sastojak aktivni ugalj i da ne sadrži agresivne sastojke. Ukoliko se u sastavu nalaze još neki prirodni sastojci, u kombinaciji mogu doneti samo benefite za vašu kosu. 

Prednosti aktivnog uglja u nezi kose:

  • Pospešuje rast;
  • Dubinski čisti kožu glave;
  • Utiče na bolji volumen;
  • Eliminiše perut;
  • Povećava efikasnost ostalih preparata za negu koje koristimo.

Aktivni ugalj povoljno deluje na rast kose i čuva vlažnost unutar dlake, kako bi kosa bila hidrirana. Sprečava opadanje kose i utiče na lučenje sebuma što dodatno pomaže da naša kosa bude jaka i zdrava. Pravilnom negom i dubinskim pranjem kose otklanjamo sve toksine i na taj način svi hranljivi sastojci prodiru u vlas. Šampon bez sulfata za remineralizaciju kose sa aktivnim ugljem Kyo Noir pogodan je za sve tipove kose. Predlažemo vam da probate ovaj šampon organskog porekla, koji dubinski čisti kosu i kožu glave. 

 

Šamponi protiv peruti

Kod masne kose bitna je adekvatna nega koja će uspešno otkloniti uzroke njenog brzog mašćenja. Kako aktivni ugalj utiče na regulisanje lučenja sebuma, idealan je za sve sa ovim tipom kose. Regeneriše oštećene vlasi i otklanja toksine sa kose i kože glave. Najbolje je koristiti šampone sa aktivnm ugljem koji su bez sulfata i parabena. Aktivni ugalj deluje na površinski sloj kože glave, dubinski čisti teme i sprečava pojavu peruti. Više o ovoj temi možete pročitati na našem blogu „Šampon protiv peruti – efikasno rešenje ili zabluda”

Aktivni ugalj efikasan je u rešavanju svraba i ostalih neprijatnih reakcija koje se mogu javiti na koži glave. Ukoliko imate tanku vlas proizvodi bogati ovim sastojkom ojačaće vašu kosu i dati joj volumen. 

Masna kosa
Foto: Freepik

 

Da li koristite proizvode koji sadrže aktivan ugalj? Pišite nam vaša iskustva i budite slobodni da nam postavite pitanja u komentarima.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)