Kome je potrebna električna četka za ispravljanje kose

Ako u internet pretraživaču ukucate četka za ispravljanje kose dobićete gomilu fotografija i video snimaka električnih četaka. Rezultati koje daje izgledaju fantastično: gustu i kovrdžavu kosu ispravlja za tili čas. Da li je i vama potrebna ovakva četka? Kako da prepoznate koja je zaista dobra? Sve nedoumice o ovoj temi pokušaćemo da razrešimo u nastavku. 

Četka za ispravljanje kose
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Električne četke za kosu su postale veoma popularne zahvaljujući lakoj primeni, brzim i pouzdanim rezultatima, ali i njihovoj multifunkcionalnosti. Većina ovih proizvoda se može koristiti ne samo za ispravljanje, već i za uvijanje kose i kreiranje različitih stilova frizura. Takođe, električne četke za kosu postoje i kao tzv. 2 u 1 proizvodi: fen i stajler za kosu. Zbog toga se mogu koristiti ujedno i za sušenje kose, čime se značajno skraćuje celokupno vreme stilizovanja frizure. 

Električna četka za ispravljanje kose funkcioniše na principu zagrevanja, slično kao što to rade udruženo fen za kosu i četka za feniranje. Za razliku od prese koja pomoću toplote samo oblikuje (ispravlja ili uvija) kosu, četka ujedno i raščešljava pramenove, dajući im na taj način prirodniji izgled i volumen. 

 

Glavne prednosti četke za ispravljanje kose: 

  • Brzo i lako ispravljanje kose, za svega nekoliko minuta;
  • Mogućnost kreiranja lokni i talasaste frizure;
  • Bez čupanja kose i kidanja pramenova; 
  • Prirodan izgled uz dodatni volumen.

Još jedna prednost ovog uređaja je što prilikom primene četke za ispravljanje kose skoro da ne postoji mogućnost povrede u obliku opekotina. Tokom stilizovanja frizure, telo četke koje se zagreva praktično ne dolazi u kontakt sa kožom.

 

Iako se četka za ispravljanje kose koristi veoma lako, za postizanje najboljih rezultata važno je da obratite pažnju na nekoliko detalja. Ako koristite četku koja nije namenjena i za sušenje kose, obavezno prethodno u potpunosti osušite kosu i raščešljajte je. Pre primene bilo kog aparata koji emituje toplotu, na kosu nanesite sredstvo za zaštitu od toplote. Ukoliko četka koju koristite ima mogućnost podešavanja temperature, prvo prilagodite vrednost vašoj kosi: 

  • Sintetička kosa se može stilizovati temperaturom manjom od 110 °C. 
  • Tanka, oštećena ili izbeljena kosa podnose temperaturu od 150 °C do 170 °C.
  • Za normalnu i zdravu kosu preporučuje se stilizovanje temperaturom od 170 °C do 200 °C.
  • Gruba, gusta i kosa koja se teško oblikuje može se stilizovati temperaturom od 200 °C do 230 °C.

Uvek sačekajte da se četka zagreje do zadate temperature, pa je tek onda koristite. Jednostavno uzimajte pramen po pramen i raščešljavajte kosu četkom, do postizanja željenog izgleda. 

 

Najbolja četka za ispravljanje kose

Na tržištu postoje brojni aparati za stilizovanje kose, uključujujući električne četke, prese i figara. Iako svi rade na sličnom principu, postoje određene razlike koje mogu uticati na odabir odgovarajućeg proizvoda. U nastavku predstavljamo nekoliko naših favorita među električnim četkama za kosu.

 

Električna četka za ispravljanje kose DIVA Pro Styling Hot Brush

Ova valjkasta, rotirajuća četka, profesionalnih karakteristika, zadovoljiće potrebe svih tipova kose, bez obzira na njenu debljinu, gustinu i dužinu. Omogućava lako i brzo kreiranje različitih frizura, bez obzira da li želite besprekorno ravnu kosu ili blago uvijene lokne. DIVA Pro Styling Hot Brush ima veoma brz sistem zagrevanja uz mogućnost podešavanja temperature od 110 °C do 210 °C.

Četka za ispravljanje kose Alexandar Cosmetics
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Poseduje zaobljene keramičke iglice različitih dužina, koje su premazane keratinom i uljem makadamije, što daje kosi dodatnu glatkoću i sjaj. Zahvaljujući inovativnom rasporedu iglica i kvalitetnim materijalima, četka lako klizi kroz kosu bez čupanja i sprečava njeno mršenje. Četka ima tzv. hladan vrh, što dodatno olakšava stilizovanje frizure. Aparat se automatski isključuje nakon 60 minuta nekorišćenja. Ovo je mala, ali značajna prednost za sve one koji nakon izlaska iz kuće razmišljaju da li su npr. isključili prethodno korišćenu peglu. U metalnoj kutiji, uz aparat se dobija i zaštitna, termootporna podloga, koja se može koristiti i kao futrola za odlaganje i nošenje aparata. Napravljena je od ekoloških materijala i veoma je praktična.

 

Fen-četka za stilizovanje kose LEE STAFFORD Curl Up & Dry

Ukoliko više volite multifunkcionalne proizvode, ovo je odlična i veoma praktična opcija. LEE STAFFORD Curl Up & Dry fen-četka je namenjena za sušenje i brzo oblikovanje kose. Može se koristiti na potpuno suvoj kosi, a najbolji rezultati se postižu korišćenjem četke na vlažnoj kosi.

Fen-četka za ispravljanje kose
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Poseduje dva izmenjiva nastavka: četku sa dve vrste iglica i rupičastu kupu. Valjkasta četka, prečnika 38 mm, omogućava ispravljanje kose ili kreiranje blagih talasa uz dodatni volumen. Kupasti nastavak se koristi za pravljenje opuštenih, sitnijih loknica. Ova četka za ispravljanje kose ima dve brzine rada i mogućnost primene hladnog vazduha prilikom stilizovanja kose. Zahvaljujući kraćoj primeni hladnog vazduha, nakon kreiranja frizure, lokne ostaju čvršće i bolje fiksirane. Dodatna prednost ovog aparata je što se uz njega dobija UK i EU adapter za različite utičnice, tako da ga možete npr. nositi i koristiti tokom putovanja u Engleskoj.

 

Na koji način vi stilizujete frizuru? Da li je četka za ispravljanje kose vaš favorit među aparatima za ovu namenu? Pišite nam svoja iskustva u komentarima.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)