Zašto je kokosovo ulje favorit kozmetičkih stručnjaka

Kokos, svima dobro poznat, a mnogima omiljeni kulinarski sastojak, danas je sve češće zastupljen u kozmetičkim proizvodima. Pored prepoznatljivog, primamljivog i zavodljivog, egzotičnog mirisa, ima mnoge blagodeti na zdravlje i izgled naše kose i kože. U nastavku otkrivamo zašto je kokosovo ulje toliko popularno u kozmetičkoj industriji.

Kokosovo ulje za negu kose i kože
Foto: Freepik

 

Da krenemo od početka. Kokosov orah – plod jedne vrste palminog drveta, godinama unazad se koristi u ishrani zbog svojih hranljivih vrednosti. Bogat je vlaknima, mineralima, proteinima, vitaminima i tzv. dobrim masnim kiselinama, zbog čega se koristi i za lečenje pojedinih oboljenja.

Kokosovo ulje ima antioksidantna i antibakterijska svojstva. Sadrži laurinsku kiselinu u velikom procentu, zahvaljujući čemu sprečava virusne i bakterijske infekcije. Bogato je vitaminom E, koji štiti kožu i kosu od štetnih spoljašnjih uticaja i ima prirodni zaštitni faktor SPF 4. Farmaceuti, dermatolozi i kozmetičari su u ovakvom sastavu prepoznali mogućnost za razvoj kvalitetnih kozmetičkih proizvoda. Kokosovo ulje je glavni sastojak sve većeg broja proizvoda za negu i hidrataciju kose, lica i tela.

 

Kokosovo ulje za kosu

Ukoliko imate suvu, beživotnu, tanku i lomljivu kosu, kokosovo ulje može postati vaš najbolji prijatelj. Preporučuje se za negu svih tipova kose, a posebno kovrdžave, suve i oštećene. Takođe, veoma je pogodno za osobe koje imaju osetljivo teme, jer deluje umirujuće na iritacije. Hidrira kosu i vraća joj sjaj, štiteći je od oštećenja i negativnih spoljašnjih uticaja.

Kokosovo ulje za kosu
Foto: Freepik

 

Difeel kokosovo ulje za kosu pomaže u očuvanju zdravlja kože glave, hidrira kosu, daje joj vitalnost, sjaj i olakšava reščešljavanje. Zahvaljujući masnim kiselinama u svom sastavu deluje preventivno na sprečavanje gubitka proteina u kosi, dubinski prodire u strukturu dlake i hrani je iznutra. Može se koristiti na suvoj ili vlažnoj kosi, nakon pranja, u zavisnosti od efekta koji želite postići.

  • Ukoliko se koristi kao dodatni tretman, može se mešati sa drugim proizvodima za negu kose na bazi kokosa. Kako biste dubinski nahranili svoju kosu i vratili joj sjaj i nežnost, pomešajte nekoliko kapi ovog ulja sa odgovorajućom maskom za kosu i uradite tretman dubinske hidratacije. Rezultate ćete videti odmah, već nakon ispiranja kose.
  • Ako imate suve i oštećene krajeve, pre pranja kose nanesite proizvod u manjoj količini i ravnomerno rasporedite po kosi od temena do kraja.
  • Za uklanjanje peruti nanesite malu količinu ulja na čistu i vlažnu kosu prosušenu peškirom. Blagim, kružnim pokretima utrljajte ulje prstima u teme i ostaviti da deluje 10 minuta. Potom temeljno isperite kosu i stilizujte frizuru po želji.

 

Kokosovo ulje kao eliksir mladosti

Pored svojih hidratantnih sposobnosti ovo ulje je poznato i po tome što usporava proces starenja. Zahvaljujući svom sastavu, daje efikasne rezultate u anti-aging tretmanima. Redovnom primenom koža postaje čvršća, zategnutija i elastičnija, što dovodi i do usporavanja pojave bora.

Mnoge filmske i muzičke zvezde svakodnevno u svojim ritualima nege koriste kokosovo ulje za lice. Upravo ono je dodatni „krivac“ za njihov mladolik izgled u zrelim godinama.

Ukoliko želite da vaša koža ostane što duže mlada, u svoju svakodnevnu rutinu nege uvrstite Lovea ulje za negu lica, tela i kose na bazi organskog i 100 odsto prirodnog kokosovog ulja. Možete ga koristiti kao kremu za lice, balzam za usne, losion za telo ili masku za kosu. Proizvod ne sadrži parabene, silikone i parafin, što ga čini pogodnim za sve tipove kože. Redovnom primenom daje koži zdrav, svež i blistav izgled, a kosi vraća sjaj i svilenkastu nežnost.

Kokosovo ulje za negu
Foto: Freepik

 

Sledeći put kada se prilikom kupovine kupke za tuširanje ili šampona za kosu budete dvoumili prilikom izbora, prisetite se svih prednosti ovog dragocenog sastojka. Sa njim sigurno nećete pogrešiti. Neka se na vašem svakodnevnom beauty meniju obavezno nađu proizvodi sa kokosovim uljem.

Pišite nam koje kozmetičke proizvode na bazi kokosa vi koristiti. Imate li tajne recepte za negu kože i kose u kojima je kokosovo ulje glavni sastojak? Podelite ih sa nama.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)