Najlepši poklon za 8. mart – originalne ideje

Međunarodni dan žena se svake godine obeležava uz „poplavu” cveća i slatkiša na ulicama, ali i u prodavnicama. Mnogi ovaj praznik smatraju prevaziđenim, a poklon za 8. mart doživljavaju kao način da se skrene pažnja sa važnih problema sa kojima se žene svakodnevno susreću. Ipak, nijedna dama ne ostaje ravnodušna na poklon kojim joj pokazujemo ljubav i poštovanje. Pročitajte naših osam ideja za poklone za Osmi mart.

Šta pokloniti ženi za Osmi mart
Foto: Freepik

 

Mnoge žene, baš kao i muškarci, vole praktične stvari koje će im olakšati svakodnevni život. Ipak, kad je u pitanju poklon za 8. mart zaboravite na kućne aparate, šerpe i lonce. Za Osmi mart ženi koju volite i poštujete poklonite nešto lično, što će je učiniti srećnijom, zadovoljnijom, lepšom i samouverenijom.

 

1. Kozmetika

Kozmetika je uvek dobar izbor poklona za dame. Ukoliko ne poznajete dovoljno dobro dnevnu rutinu nege žene koju darujete, izaberite proizvode koji su pogodni za svaki tip kože.

Revox B77 set seruma za lice je lep način da poklonite dodatnu nežnost i pažnju ženi kojoj želite da pokažete koliko vam znači. Set se sastoji od tri proizvoda za svakodnevnu hidrataciju kože lica i vrata:

    1. seruma sa kofeinom 5% za negu kože oko očiju i ublažavanje podočnjaka;
    2. hidratantnog seruma sa hijaluronskom kiselinom 5% za lice i vrat;
    3. uljanog seruma sa skvalanom za svakodnevnu negu lica i vrata.

 

2. Šminka kao poklon za 8. mart

Ako biste pitali žene šta žele, šminka bi sigurno bila među prvim odgovorima. Ruževi i olovke za usne, maskare i senke za oči su samo delić makeup asortimana koji svaka žena, koja voli da se šminka, želi da ima u svom kutku za ulepšavanje. Ukoliko niste sigurni da ćete pogoditi ukus dame kojoj poklanjate šminku, naš predlog je da izaberete paletu senki za oči neutralnih boja, koje mogu lako da se kombinuju za dnevne i večernje izlaske.

Šminka kao poklon za osmi mart
Foto: Freepik

 

3. Pribor za šminkanje

Smatrate da je šminka isuviše običan poklon? Plašite se da se vaš izbor boja makeup proizvoda neće dopasti ženi kojoj poklanjate? – Postoji još bolja opcija za kreativan poklon. Svakom ko se šminka uvek su potrebne nove makeup četkice, bez obzira na to koliko ih već ima. Setovi četkica za šminkanje su odličan poklon za sve prilike i povode, a kao poklon za Osmi mart će sigurno izazvati oduševljenje. Naš predlog je da izaberete set sa što više različitih četkica, ili još bolje onaj koji je dostupan sa neseserom. Dama koja dobije ovakav poklon će neseser sigurno koristiti za različite namene, a ne samo za čuvanje i nošenje četkica.

 

4. Torba – da, ali kozmetička

Svaka žena koja vodi računa o svom zdravlju i izgledu ima gomilu krema, seruma, šminke i pribora za negu i ulepšavanje. Mnoge žene imaju toliko ovih proizvoda, da nemaju gde da ih odlože. U tom slučaju idealan poklon za njih bi bio makeup kofer u koji će stati sva šminka, kozmetika i pribor za rad. Ovakav poklon lako rešava i večitu žensku dilemu pred putovanje – šta poneti sa sobom, a šta ostaviti kod kuće.

Naš predlog je crna Blush torba za šminku, kozmetiku i pribor, koja ima višestruku namenu i dimenzije koje su dozvoljene za ručni prtljag u skoro svim avio kompanijama. U torbi se nalaze po dva velika i mala nesesera koji se mogu koristiti samostalno. Zbog toga je ova torba savršena za svako putovanje.

Torba za šminku, kozmetiku i pribor za rad
Foto: Alexandar Cosmetics

 

5. Parfemi i parfemske vode

Bez obzira na povod, parfem je uvek dobar izbor za poklon. Istina, ovakav poklon može da bude veoma skup, a prilikom odabira važno je da vodite računa i o mirisnim notama. Dakle, parfem je lep poklon za suprugu, majku, sestru ili prijateljicu koju dobro poznajete. Ukoliko se odlučite za ovakav dar, birajte mirisne note koje njoj najviše prijaju.

Takođe, dobar poklon za damu sa stilom su bočice za parfeme. Ove bočice su veoma praktične i lagane za nošenje omiljenih parfema čak i u najmanjoj ženskoj tašnici, kao i tokom putovanja. Ukoliko vama draga dama ima bogatu kolekciju parfema koje često koristi, sigurno će se obradovati ovakvom poklonu. Svaki parfem će moći da sipa u različitu bočicu i da na taj način razvrsta i kasnije raspoznaje omiljene mirisne note po bojama.

Ukoliko ne poznajete dovoljno ukus i želje dame kojoj darujete poklon, umesto parfema izaberite nešto suptilnije, kao što su parfemske vode i mirisni sprejevi za telo. Sa nežnim, osvežavajućim mirisnim notama nema greške, jer one prijaju svačijem ukusu.

 

6. Aparati za stilizovanje frizure kao poklon za 8. mart

Žene vole urednu i sređenu frizuru. Posete kozmetičkim i frizerskim salonima su im jedna od omiljenih sporednih aktivnosti, ali ponekad za to nemaju dovoljno vremena. Zato smo sigurni da su aparati za kosu odličan poklon za 8. mart. Iako bi sve žene volele da imaju kvalitetnu presu ili fen za kosu kakve koriste profesionalni frizeri, retko se same odlučuju na kupovinu ovih proizvoda. Osmi mart je divan povod da iznenadite i obradujete vama dragu damu ovim poklonom.

Kreativni pokloni ženama za 8. mart
Foto: Freepik

 

7. Kosa je zaštitni znak mnogih žena

Bilo da imaju ravnu ili kovrdžavu kosu žene uvek žele da ona bude nežna i blistava. Zato im poklonite odgovarajuće proizvode za negu i stilizovanje kose.

Ukoliko vaša dama ima kovrdžavu kosu pokažite joj da znate i razumete njene potrebe. Naš predlog je da sami napravite set Macadamia Ultra Rich Repair proizvoda, koji će da sadrži šampon, masku, balzam i ulje za kosu. Ovi proizvodi su namenjeni za negu i oporavak suve, grube i kovrdžave kose.

Takođe, dama koja ima prirodne lokne sigurno želi da, bar ponekad, njena kosa bude ravna. Kako biste joj pomogli u ostvarivanju ove želje, poklonite joj Ikoo Paddle X četku za brzo i lako ispravljanje kose. Osim što omogućava lako ispravljanje čak i izuzetno duge i guste kose, ova četka ima elegantan i atraktivan izgled i posebno dizajnirano, metalno pakovanje, što je čini idealnom za poklon. Za razliku od klasične četke za feniranje, za upotrebu ove nisu potrebne frizerske veštine i umeća. Upravo to je glavni razlog zbog kojeg su mnoge žene oduševljene ovim proizvodom.

Hask keratin kolekcija za negu i zaglađivanje kose je poklon kojem bi se obradovala svaka dama koja želi da osveži, obnovi i ojača svoju kosu i povrati joj svilenkast sjaj. Ovi proizvodi su bogati kompleksom keratinskih proteina koji se i prirodno nalaze u sastavu dlake i neophodni su kosi za zdrav rast, pružajući joj optimalan nivo hidratacije.

 

8. Manikir set – dobar poklon za 8. mart

Lepi i uredni nokti nisu samo stvar doterivanja, već i osnovne brige o higijeni, zdravlju i nezi. Zbog nedostatka slobodnog vremena, a često i novca, sve više žena se odlučuje da manikir tretmane, koji su nekada bili rezervisani samo za kozmetičke salone, obavljaju same kod kuće. Najlepši poklon za njih bi bio Galaxy Professional set za manikir, koji možete sami da kreirate. U takvom setu obavezno moraju da se nađu: turpije za nokte, prajmer, trajni lakovi, preparat za završni sjaj i lampa za brzo sušenje UV/LED proizvoda. Naša preporuka za kućnu upotrebu je UV/LED lampa za nokte Galaxy 100 koja omogućava pravilno i brzo sušenje gelova, trajnih lakova i top coat proizvoda.

Pokloni za Osmi mart koje žene žele
Foto: Freepik

 

Iako Osmi mart simbolizuje borbu za prava žena i ravnopravnost polova, to ne znači da pokloni za 8. mart ne smeju da budu „tipični ženski”. Naprotiv, dami koju poštujete, trebalo bi na ovaj dan da poklonite baš ono što ona želi.

Ne zaboravite, žene moraju da budu jednako poštovane kao i muškarci svakoga dana. Pokloni za 8. mart s tim nemaju nikakve veze i neće promeniti društvenu, političku, ni ekonomsku situacije u životu bilo koje žene. Ipak, oni su lep način da ženama kojima se divimo pokažemo da verujemo u njihovu sposobnost i snagu. U toj nameri mogu nam pomoći i originalne čestitke za 8. mart. U njima bi trebalo navesti što više razloga zbog kojih volimo i poštujemo ženu koju darujemo.

Sigurni smo da ćete ovog Osmog marta pripremiti kreativne poklone za vaše voljene dame. Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora. Pišite nam vaše ideje i predloge u komentarima.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)