Najbolji šampon za rast kose

Mnoge devojke bi volele da imaju dugu i gustu kosu. Kako bi ostvarile tu želju, tragaju za brzim rešenjima od kojih bi njihova kosa „porasla preko noći”, zaboravljajući da je suština u adekvatnoj nezi. Mi vam u nastavku predstavljamo nekoliko važnih smernica za pravilnu negu i otkrivamo koji je najbolji šampon za rast kose.

Šampon za brži rast kose
Foto: Macadamiahair

 

Zdrava kosa uobičajeno naraste oko 1,2 cm mesečno. Uz pravilnu negu i održavanje moguće je ubrzati rast novih vlasi, povećati gustinu i dužinu kose. Pravilna nega počinje izbegavanjem loših navika, poput prečeste primene hemijskih i toplotnih tretmana. Nastavlja se odabirom pravog šampona za kosu uz redovnu upotrebu proteinskih maski, hranljivih ulja i drugih tretmana za negu kose.

  1. Izbegavajte hemijske tretmane bojenja kose češće od dva puta mesečno. Suncokretovo, arganovo i laneno ulje, kao i ulja makadamije i semenki grožđa se sve češće mogu naći u sastavu farbi za kosu. Za farbanje kose birajte proizvode koji su obogaćeni ovim uljima i drugim hranljivim sastojcima.
  2. Svakodnevno stilizovanje kose aparatima koji emituju toplotu, može dovesti do isušivanja vlasi i pojave ispucalih krajeva. Da biste izbegli neželjene posledice, koje možete ukloniti samo skraćivanjem kose, pre upotrebe fena, prese, električne četke ili figara za kosu, obavezno koristite losione za termičku zaštitu.
  3. Ukoliko želite da ubrzate rast kose, redovno hidrirajte kožu glave i održavate skalp čistim. Ovo je jednako važno kao i pravilna nega kose i snabdevanje folikula dlake hranljivim materijama.

 

Kako izabrati najbolji šampon za rast kose

Za ubrzanje rasta kose pravilan odabir šampona je od primarnog značaja. Izbegavajte agresivne hemijske supstance, koje mogu izazvati upale kože, svrab, crvenilo i perutanje. Proizvodi bez parabena i štetnih sulfata mogu biti dobar izbor, ali ovaj kriterijum nije odlučujući faktor.

Najbolji šampon za rast kose
Foto: Freepik

 

Šampon za brži rast kose mora da sadrži sastojke koji hrane proteinske ćelije dlake u korenu vlasi. Birajte proizvode sa nekim od sledećih sastojaka:

  • Kopriva;
  • Beli luk;
  • Ricinusovo ulje;
  • Ruzmarin;
  • Pantenol.

 

Šampon od koprive za brži rast kose

Kopriva je veoma važan prirodni sastojak za negu kose i kože glave. Pospešuje cirkulaciju, čisti skalp od masnoće, ublažava upalne procese, ojačava kosu iz korena, daje joj sjaj i sprečava njeno opadanje.

Eco U šampon za jačanje kose sa koprivom je pogodan za sve tipove kose. Posebno se preporučuje slaboj i tankoj kosi koja se brzo masti. Ne sadrži sulfate, parabene i alergene, ali je obogaćen mikro i makroelementima koji jačaju i hrane kosu. Uz redovnu upotrebu, za kratko vreme se poboljšava njen izgled, sprečava pojava peruti i statičkog elektriciteta. Na taj način se omogućava zdrav i brži rast kose.

 

Šampon za rast kose od belog luka

Beli luk je veoma dragocen sastojak za jačanje imuniteta i ima antibakterijsko dejstvo.

Totex Garlic šampon za jačanje i brži rast kose je obogaćen voćnim proteinima, ekstraktom belog luka i vitaminima koji pozitivno deluju na rast i jačanje kose. Proizvod je namenjen za čestu upotrebu i posebno se preporučuje za rekonstrukciju oštećene kose, kojoj vraća sjaj i zdrav izgled.

Šampon od koprive za brži rast kose
Foto: Freepik

 

Koji šampon koristiti za brži rast kose zavisi od brojnih individualnih faktora, kao i od trenutnog stanja vaše kose i kože glave. Ako imate suvu i oštećenu kosu, najbolji šampon za rast kose u vašem slučaju je onaj koji dodatno hidrira i neguje vlasi. Osobe koje imaju masnu kožu, trebalo bi da koriste šampone koji efikasno uklanjaju višak sebuma i sl.

Jedan od kriterijuma za odabir šampona bi trebalo da bude i sam sastav. Ukoliko ste npr. alergični na određene sastojke, izbegavajte ih, ma koliko oni bili efikasni za ubrzavanje rasta dlake. Primenom proizvoda koji na vašoj koži izazivaju alergijske reakcije možete izazvati samo kontra efekat.

 

Šta još ubrzava rast kose

Pored pravilne nege kose za brži rast, veoma je važno negovati zdrave životne navike i izbegavati one loše. Jedan od najčešćih razloga zbog kojih dolazi do usporenog rasta i opadanja kose je stres. Ukoliko želite da imate zdravu, sjajnu i jaku kosu izbegavajte stresne situacije i pronađite način da se izborite sa njima. U tu svrhu su veoma korisne redovne masaže, koje pomažu organizmu da se oslobodi napetosti. Takođe, masaža glave, odnosno skalpa hranljivim uljima za kosu, može poboljšati njen izgled i stimulisati rast zdrave kose.

Masažom se poboljšava cirkulacija, ćelije brže dopremaju kiseonik i proteine do korena kose i na taj način se stimulišu folikuli dlake. Redovnom primenom ubrzava se ciklus izrastanja novih, kao i rast postojećih vlasi; kosa postaje jača, zdravija i gušća. Barem jednom nedeljno izdvojite 15-30 minuta za masažu skalpa. Ne samo da ćete se nakon masaže glave osećati lepše i odmornije, već ćete tako nahraniti folikule dlake proteinima koji ubrzavaju rast kose. Za masažu izaberite ulje koje hrani i hidrira kosu i kožu, podstičući brži rast zdrave kose.

Naš predlog: Difeel ricinusovo ulje za kosu koje snabdeva koren kose esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima visoke nutritivne vrednosti. Nanesite ulje na koren kose 10-ak minuta pre pranja. Za intenzivniji efekat umasirajte ricinusovo ulje u teme pre spavanja. Ujutru za ispiranje koristite šampon za rast kose na uobičajen način.

Masaža glave
Foto: Freepik

 

Da li ste već koristili šampone za brži rast kose? Podelite sa nama svoja iskustva i trikove koje koristite za jačanje i ubrzanje rasta kose.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 6 komentar(a)

Komentari

  • Jaroslava
    17.03.2021. 15:35

    Dobar dan
    Ubedljivo najbolji šampon za rast kose je Revalod ali kod nas ne može da se kupi srecom imam rođake u inostranstvu pa mi šalju ali ako bi ikako bilo moguće da se nađe i kod nas bilo bi odlično on jeste skuplji 8- 10e kad je na akciji inače bude i do 15e ali vredi svake pare kosa brzo raste i bude sjajna i mekana

  • Alexandar Cosmetics
    30.03.2021. 09:08

    Poštovana Jaroslava,
    Hvala na javljanju i sugestijama za proširenje asortimana.
    Vaš predlog smo prosledili kolegama koje se bave nabavkom. Naš asortiman se redovno proširuje i obogaćuje novim proizvodima, pa ćemo proveriti kakve su mogućnosti za uvođenje pomenutih proizvoda u našu ponudu.

    Ukoliko imate dodatna pitanja ili sugestije, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Katarina Masarik
    15.02.2021. 06:23

    Postovanje dali kod vas imašampom za brzi rast kose??

  • Alexandar Cosmetics
    15.02.2021. 08:09

    Poštovana Katarina,
    Hvala na interesovanju.
    Da, šamponi za brži rast kose su deo naše redovne ponude. Kompletan asortiman šampona za kosu možete pogledati na našem sajtu i kupiti preko našeg online shop-a, ili u prodajnim objektima u Novom Sadu: Miše Dimitrijevića 1 (maloprodaja) i Cara Dušana 69 (veleprodaja).
    Za informacije o dostupnosti proizvoda u drugim Alexandar Cosmetics prodajnim mestima, kontaktirajte najbližeg distributera.

    Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Svetlana
    19.01.2021. 14:16

    Koliko je za šampon važna tekstura- da li je sedefasta ili retka?

  • Alexandar Cosmetics
    20.01.2021. 10:18

    Poštovana Svetlana,
    Hvala na javljanju i postavljenom pitanju.
    Sama tekstura šampona nije presudna za odabir najboljeg proizvoda za rast kose. Bistrina, odnosno zamućen i sedefast izgled se postižu dodavanjem određenih sastojaka u proizvod. Suštinski, ova karakteristika šampona za kosu nema značajan uticaj na njegovo dejstvo. Osim u izgledu, razlika je skoro neprimetna. Šamponi sedefaste teksture su gušći i koncentrovaniji, pa stvaraju bolju penu tokom upotrebe. Tečni, odnosno bistri šamponi se lakše ispiraju sa kose i nežniji su prema koži.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com