Kako istaći oči – osnovna pravila šminkanja

Istaknute i lepo našminkane oči će uvek privući pažnju i znatiželjne poglede. Upravo to je ono što mnoge žene žele – da budu primećene. Za atraktivan izgled i zavodljiv pogled često je dovoljno blagom šminkom naglasiti oči. U nastavku dajemo odgovore na pitanje kako istaći oči.

Kako istaći oči šminkom
Foto: Freepik

 

Bez obzira na veličinu i boju očiju, svi žele da ih dodatno naglase, jer su one „naš prozor u svet“. Za to je ključan pravilan odabir šminke i nekoliko poteza četkicom. Postoje i dodatni koraci koje preporučuju kozmetičari i šminkeri.

 

Pravilna nega za lepši izgled 

Ukoliko ne volite da se previše šminkate, postoji veoma jednostavan odgovor na pitanje kako istaći oči. Redovno negujte vašu kožu lica, vodeći posebno računa o podočnjacima i sitnim borama, koje se najpre javljaju u uglovima oko očiju. Ovo pravilo važi i za velike ljubitelje šminkanja. Nega predela oko očiju je izuzetno važna. Hidrirana i zdrava koža uvek izgleda lepo i privlačno, sporije stari i lakše se šminka, jer nisu potrebni „debeli slojevi pudera” da bi se prekrili nedostaci.

Nega kože oko očiju
Foto: Freepik

 

Detoskin korejska gel maska u listićima za zatezanje kože oko očiju obogaćena je ekstraktima ruže, zelenog čaja i ginko bilboe, kao i kolagenom. Umanjuje vidljivost tamnih kolutova ispod očiju, dubinski hidrira kožu i poboljšava njenu teksturu, čineći je nežnom i zategnutom. Zahvaljujući aktivnim sastojcima i redovnoj upotrebi dolazi do ublažavanja sitnih bora i smanjenja otečenost ispod očiju. Maska se može koristiti svakodnevno, nakon čišćenja lica.

Praktično pakovanje sadrži 60 listića za jednokratnu upotrebu, koji su potopljeni u bogatoj i hranljivoj esenciji. Izvadite plastičnom kašičicom listić i postavite ga ispod oka, tako da uži deo bude uz nos. Ostavite da deluje 10-20 minuta i nakon skidanja listića, laganim pokretima umasirajte ostatke gela u kožu.

 

Kako istaći oči šminkom

Iako je pravilna nega kože pola puta do lepote, kada govorimo o tome kako istaći oči, obično prvo pomislimo na šminkanje. Ukoliko imate izražene podočnjake i želite instant rešenje, najpre bi trebalo da koristite korektor za oči. Najvažnije je da pravilno izaberete nijansu i nanesete korektor u tankom sloju ispod očiju. Na taj način ćete vešto prikriti sve nedostatke na koži i ublažiti podočnjake.

Veoma poželjan korak u šminkanju očiju jeste nanošenje prajmera, odnosno baze za senke za oči. Ovaj proizvod nije toliko popularan u kućnim ritualima ulepšavanja, ali je obavezan deo svakog profesionalnog šminkanja. Prajmer se nanosi na gornji kapak, pre upotrebe senke, glitera ili drugog makeup proizvoda. Produžava trajanje šminke, pojačava njen intenzitet i onemogućava pojavu neurednog izgleda usled razmazivanja senke za oči.

Revolution Makeup prajmer za senke za oči se lako nanosi zahvaljujući praktičnom aplikatoru. Ima laganu, kremastu i mat formulu, koja je pogodna za sve tipove kože. Bež nijansa ublažava crvenilo i daje ujednačenu boju kapcima, čime se formira odlična podloga za nanošenje senki svih nijansi. Upotrebom prajmera olakšava se nanošenje senke, pojačava njen intenzitet i omogućava pravilno raspoređivanje boje.

 

Kako istaći oči uz pravilno nanošenje senke

Nakon nanošenja prajmera na red dolaze senke za oči. Ovaj mekeup proizvod je dobro poznat svim žena, pa čak i devojčicama u ranom uzrastu. Kod senke je najvažniji odabir boje i način na koji se nanosi. Nakon što izaberete željene nijanse, na scenu stupaju četkice za oči. Ovo je pribor bez kojeg nijedan profesionalni šminker ne započinje svoj posao.

Kako istaći oći uz pravilno šminkanje
Foto: Freepik

Da bi naglasili oči, makeup artisti uvek kombinuju nekoliko nijansi senki i na taj način stvaraju efekat dubine. Naš savet je da izaberete paletu senki za oči u omiljenoj kombinaciji boja i da prilikom šminkanja primenite slikarske tehnike. Najpre na ceo kapak nanesite najsvetliju nijansu, a u ugao oka i pregib kapka tamniju boju. Potom četkicom za blendovanje ublažite oštre linije i napravite nežne prelaze boja na kapcima.

Ukoliko želite dodatno da naglasite oči i učinite ih vidno krupnijim, u unutrašnji ugao oka nanesite malu količinu svetle senke sa šimer efektom. Izvucite preciznu i tanku liniju odgovarajućom nijansom senke za oči i na donjem kapku, neposredno uz trepavice. Na taj način će oči izgledati krupnije, a samim tim i istaknutije.

 

Uokvirene oči su uvek istaknute

Nakon nanošenja senki, ukoliko želite da postignete istaknutiji efekat, koristite ajlajner ili olovku za oči. Ajlajner crne boje je najjednostavniji odgovor na pitanje kako istaći oči. Stoji lepo svima, bez obzira na boju očiju, kose ili tena. Naša preporuka je da uz gornje trepavice nanesete Revolution Pro tečni ajlajner, koji poseduje tanku četkicu za precizno iscrtavanje linija.

Završni korak u šminkanju očiju je nanošenje maskare na trepavice. Za postizanje maksimalnog volumena i dužine trepavica, preporučujemo nanošenje maskare u dva sloja. Na taj način ćete dodatno pojačati intenzitet crne boje, ali i gustinu trepavica. Upravo to je efekat kojim se ističu oči.

Istaknute oči
Foto: Freepik

 

Lepo oblikovane obrve

Dlačice koje štrče na sve strane i nepravilan oblik obrva nisu privlačni. Obrve uvek moraju biti uredne i pravilno definisane, ukoliko želite da naglasite oči. Najvažnije je da pronađete oblik koji nabolje odgovara vašem licu. Pročitajte savete i smernice profesionalaca uz koje ćete lako moći sami da oblikujete obrve.

Bez obzira na to da li su vaše obrve guste ili retke, debele ili tanke, tamne ili svetle, uvek je potrebno dodatno definisanje prilikom šminkanja. Lepo iscrtane obrve čine oči istaknutijim. Za tu namenu se koriste različiti makeup proizvodi: od olovaka, preko senki i pudera, do gelova i maskara za obrve. Birajte boju koja je najsličnija nijansi vaših prirodnih obrva. Prilikom iscrtavanja dlačica i popunjavanja obrva, koristite tanke i precizne poteze prateći prirodan luk.

Kako istaći oči
Foto: Freepik

 

Kako vi naglašavate oči? Imate li ustaljenu rutinu šminkanja ili volite svaki put da isprobate nešto novo?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)