Kako da za malo novca imaš trendy EXIT makeup

Kupila si karte, obezbedila novu garderobu, festival se bliži, a tvoji džepovi su već poluprazni. Nema razloga za brigu! Uz nekoliko saveta i male trikove imaćeš trendy EXIT makeup za maksimalno 6-7 evra. Ne veruješ? Pogledaj naše predloge. 

 

Saveti stručnjaka za štednju

Prvo pravilo štednje glasi: kupuj kvalitetnu i višenamensku šminku. Na primer, bronzer koji možeš koristiti za konturisanje ili kao rumenilo, ali i umesto body glitera. Zlatno pravilo: nikad ne štedi na osnovnim proizvodima kao što je puder. Dobar puder zlata vredi! Takođe, kada god si u mogućnosti, kupuj vodootpornu šminku za oči i usne, jer je postojanija i ne može lako da se izbriše.

Ako si se do sada pridržavala ovih pravila sigurno kod kuće već imaš omiljene proizvode koje ćeš moći da iskoristiš. Dovoljno je da dodaš samo malo festivalskog makeup-a i sigurno ćeš biti zapažena na EXIT-u. 

Šminka za EXIT
Foto: Instagram @piamuehlenbeck

 

Osnovni koraci

Svaka devojka i žena u svojoj makeup torbici ima puder i maskaru. Više-manje, to je sve što je potrebno, za početak. Sve ostalo, poput ruža tamnijih nijansi, ili maskare u boji biće dodatni plus za tvoj EXIT makeup

Najpre na lice nanesi odgovarajuću bazu za puder. Ukoliko još nemaš ovaj proizvod u svojoj makeup kolekciji, kao dobra zamena poslužiće hidratantna krema za negu kože. Nakon toga, ten ujednači tečnim puderom, nanoseći ga na celu površinu lica, a po potrebi i na vrat i uši. Kvalitetan puder će prekriti sve nesavršenosti na koži. 

Potom nanesi omiljenu maskaru na trepavice, u više slojeva. Najbolje bi bilo da koristiš vodootpornu maskaru, kako se ne bi lako skinula tokom celovečernjeg đuskanja. Ovo je obavezan proizvod za festivalski makeup look, jer će učiniti da oči izgledaju krupnije i otvorenije. Ukoliko imaš maskaru u boji, sada je pravo vreme da je upotrebiš. Ona će dati poseban pečat tvom izgledu za EXIT

Nakon što si napravila osnovne korake, možeš iskoristiti i ostalu šminku koju poseduješ da upotpuniš festivalski makeup. A možeš i odmah da izabereš neki od naših predloga, ili da kombinuješ više njih i na putu si da postaneš makeup zvezda večeri! 

 

Makeup br. 1

Za efektno izdanje, nije potrebno veliko znanje. 

Svoju kolekciju šminke obogati olovkom za oči bele boje i visokopigmentovanim ružem za usne u tamnoj nijansi. Pravo je vreme za kupovinu ovih proizvoda, jer ćeš moći da ih koristiš tokom celog leta. 

Nakon što naneseš puder i maskaru, vreme je za šaranje lica. Iscrtaj koncentrične krugove na čelu i dodatno ukrasi lice tačkicama različitih veličina. Bele linije i tačke na licu su must have deo EXIT makeup-a. Jednostavno, opusti ruku i poigraj se iscrtavanjem različitih geometrijskih oblika. Za tu namenu koristi belu Blush Makeup olovku za oči, jer je veoma postojana, kremasta i praktična. Lako se nanosi i njome ćeš moći da iscrtaš i najtanje linije po licu, vratu, rukama… Na usne nanesi NYX Professional Makeup sjaj u tamnoj boji, koji ima nelepljivu teksturu i tvoj EXIT makeup je gotov. 

Jednostavno, prelepo i nije skupo. Oba proizvoda možeš kupiti po ceni od samo 653 dinara.

Šminkanje za EXIT
Foto: Freepik

 

Savet plus: Ukoliko imaš fiksator šminke u spreju iskoristi ga kako bi tvoj festivalski makeup look bio što postojaniji i nakon dugog đuskanja. 

 

EXIT Makeup br. 2

Dugine boje svima dobro stoje. 

Za ovakav makeup potrebna ti je samo paleta senki za oči REVOLUTION MAKEUP Reloaded Marvellous Mattes, koja košta 795 dinara. Za festivalski izgled, senke nanesi na celu širinu lica, na području oko očiju, baš kao na slici. Kombinacijom crvenih, žutih, zelenih, plavih i ljubičastih tonova lako ćeš, pomoću makeup aplikatora, kreirati trendi izgled u intenzivnim i jarkim duginim bojama. Svilenkasta tekstura senki omogućava jednostavno i brzo blendovanje, kako bi se postigao ujednačen završni izgled.  

Savet plus: Iskoristi ruž koji već imaš, za efektniji izgled. Koju god boju da izabereš, nećeš pogrešiti, jer se sigurno nalazi u duginom spektru. 

Ideje za festivalski makeup
Foto: Instagram @glittergoals

 

Makeup br. 3

Ako nemaš makeup rutinu, našminkaj se na brzinu. 

Festivalski makeup uopšte ne mora da bude prenaglašen. Važnije je da je atraktivan, uočljiv i drugačiji od svakodnevnog. Ako ne želiš da previše vremena potrošiš na šminkanje, dovoljno je da na lice naneseš gliter i šljokice veselih boja. 

Predlažemo da iskoristiš Glitter Tattoo prah za telo koji se jednostavno nanosi. Da bi šljokice celo veče ostale na svom mestu, prvo na željenu regiju nanesi lepak za gliter. Proizvod je potpuno bezbedan za upotrebu na koži i lako se nanosi zahvaljujući aplikatoru sa četkicom. Preko nanetog lepka pospite čarobni gliter prah u željenoj nijansi. Veoma efektno i brzo, idealno za festivalski makeup look, a sve zajedno košta od 580 do 690 dinara

Kreativna šminka za festival
Foto: Instagram @glittergoals

 

Savet plus: Za potpuniji EXIT makeup, na lice zalepi i poneki cirkon. Svetlucajući efekat će biti posebno uočljiv pod svetlima reflektora. 

 

EXIT Makeup br. 4

Pokaži kreativnost na delu, iscrtaj boje po licu i telu.

Žuta boja je ove godine potpuni must have, ne samo kada je u pitanju garderoba već i šminka. Ukoliko se odlučiš za ovakav festivalski makeup potrošićeš samo 620 dinara. Izaberi REVOLUTION PRO pigment pomadu za oči i obrve u žutoj nijansi i nanesi je pomoću četkice, ili prstima, na gornji kapak. Pomada je visoke pigmentacije, brzo se suši, a intenzitet je toliko snažan da ćeš celo veče imati lepe boje na licu. S obzirom da je reč o višenamenskoj pomadi, uz nju možeš da pokažeš svu svoju kreativnost i da iscrtavaš različite geometrijske oblike i druge šare po licu, ali i po telu. 

Savet plus: Za upečatljiviji makeup predlažemo da naneseš deblju uspravnu liniju po sredini usana. Na taj način će tvoj festivalski izgled biti potpuniji. 

Šminkanje za letnji festival
Foto: Twitter @yeoghost

 

EXIT makeup – idealna prilika za eksperimentisanje 

Za koji god predlog da se odlučiš, nećeš pogrešiti. Muzički festivali služe tome da se opustimo, uživamo, prepustimo kreativnosti, ne robujemo stereotipima i budemo neopterećeni preciznošću šminkanja. 

Neka tvoj EXIT makeup ove godine bude inspirisan bojama. S obzirom da je leto i vrućina, da ćeš igrati, skakati, znojiti se i šetati sa jednog na drugi stejdž, ne bi trebalo da nosiš previše tešku šminku. Dovoljno je da naneseš odgovarajuću podlogu i puder, da istakneš oči ili usne, a sve ostalo nadomestiće festivalski makeup proizvodi: gliteri, šljokice, cirkoni, ukrasi i boje za lice. 

Imaš li ti svoje ideje za festivalski look? Podeli ih sa nama u komentarima.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)