Savršen izgled za EXIT festival – četiri predloga za četiri dana

Sezona festivala je uveliko počela, a uskoro se bliži najpoznatiji i mnogima najomiljeniji – EXIT festivalIako je akcenat na muzici, igri i dobroj zabavi, letnji festival ne sme da prođe bez dobrog makeup-a i kreativnog stajlinga. Ako želiš da izgledaš zavodljivo i budeš u trendu, a da ne potrošiš previše vremena i truda na doterivanje, pogledaj naše predloge.

EXIT festival look
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Četiri jednostavna festivalska izgleda, za četiri dana EXIT-a

 

1. Kaubojski stil

Ovaj stil je idealan za letnje festivale. Karakterišu ga detalji od teksasa i slame, čizme, šeširi, lepršava kosa i lagana šminka. Beli i plavi nokti sa šljokicama i zvezdicama savšeno će se uklopiti u stajling kaubojke.

 

2. Indijanski stil za EXIT festival

Inidijanski motivi su karakteristični za mnoge žurke, maskenbale i festivale. Postići ćeš pun pogodak ako tvoj stajling za EXIT bude pratio izgled indijanskog plemena: bez obzira da li si poglavica ili samo član zajednice. Šorts, resice, pletenice, trake, peruške, boje i šare na licu, neupadljivi nokti u nude nijansama – sve su to detalji koji će upotpuniti tvoj indijanski stil

 

3. Ratničko pleme

Za ovaj stil preporučuje se opuštena i sportska garderoba, boje i nepravilne linije po licu i telu, te nokti tamnijih, mat ili metalik nijansi. Ratničke boje na licu, najbolje će oslikati duh neustrašivog vojnika. Za look ratnice preporučujemo kratku, asimetrično ošišanu kosu, raščupanu frizuru, ili kosu vezanu u rep i pletenice.

 

4. EXIT festival i romantični boho stil

Boho je iz godine u godinu najdominantniji festivalski stil, jer svima pristaje. Kraljici boho stila dozvoljeno je poigravanje veselim bojama i svetlucavim detaljima. Preporučujemo opuštene lokne i talase u kosi. Neonske nijanse na noktima, cirkoni, cvetni detalji, šljokice, romantični i nežni ukrasi – sve je dozvoljeno.

Cirkoni na licu - obavezan detalj za festivalsko šminkanje
Foto: Instagram @nyxcosmetics

 

Body art za EXIT festival

Ukrašavanje tela sastavni je deo svakog festivalskog izgleda. Mogućnosti je mnogo, samo treba biti maštovit. Iscrtaj omiljene motive i efektne detalje na šakama, rukama, ramenima i drugim delovima tela koji neće biti pokriveni odećom.

 

1. Neupadljivo, a efektno

Ako želiš nežno da naglasiš svoje preplanulo telo, dovoljno je da naneseš omiljeni svetlucavi bronzer na ramena i dekolte. Na taj način zadržaćeš neupadljiv, ali blistav izgled opasne kaubojke. 

 

2. Boje za lice i telo

Za postizanje potpunog indijanskog izgleda, predlažemo da koristiš boje za lice i telo. Ukoliko nisi spretna u iscrtavanju i potezima četkice, možeš vrlo lako i jednostavno prstima da naneseš crvenu ili braon boju na kožu i postići ćeš izgled prave Pokahontas.

Boje za lice i telo - idealne za kreiranje festivalskog izgleda
Foto: Freepik

 

3. Privremena tetovaža 

Privremeni tattoo odlično će se uklopiti uz stajling ratnice. Ukoliko nisi dovoljno vešta i spretna da precizno iscrtaš tetovažu, bez brige. U pomoć stižu šabloni za body art i TAOI sprejevi, koji su dostupni u nekoliko boja, lako se koriste i brzo suše. Kako bi dodatno naglasila svoj borbeni duh, preporučujemo da izabereš šablon za tribal tattoo. Ove jednokratne tetovaže su idealne za leto, festivale i večernje izlaske i možeš ih kombinovati na bezbroj načina.  

Boje za telo i lice se, takođe, dobro uklapaju u stil ratnice. Dovoljno je samo prstima da naneseš po dve-tri neobavezne linije tamnijih boja na obraze i otkrivene delove tela.

 

4. Romantično i svetlucavo

Boho stil je nežan i romantičan, sa cvetnim i veselim motivima. Dozvoljava ukrašavanje tela šarama, cirkonima i šljokicama svih boja, oblika i veličina. Gliteri su neizostavan deo večernjih, festivalskih, letnjih stajlinga. Naša preporuka je da izabereš nekoliko različitih nijansi i iskoristiš šljokice za iscrtavanje suptilnih šara po rukama ili da ih samo suptilno pospeš po koži. 

 

Lice koje svetluca

Bez obzira na stajling za koji se odlučiš, EXIT festival i Alexandar Cosmetics te pozivaju da odvažno i smelo nosiš boje, šljokice i šare na licu. 

 

Prvi dan – sveže lice

Prvog dana festivala tvoje lice i telo će biti najodmorniji, a koža sveža i blistava. Zato savetujemo da se prvog dana opredeliš za natural makeup. Festivalski izgled ćeš postići pomoću malo svetlucavog praha. Ovakva šminka će se dobro uklopiti uz šešir i kaubojske letnje čizme. 

Šljokice na licu - festivalski makeup
Foto: Instagram @beautynextaustralia

 

Za ovakav look osim prajmera, pudera i korektora, trebaće ti još nekoliko makeup proizvoda. Na usne nanesi ruž nude boje, oči dodatno istakni maskarom i debljom linijom ajlajnera samo na gornjem kapku, a na obraze nanesi ružičasto rumenilo sa svetlucavim efektom. Za potpuni festivalski izgled predlažemo da odgovarajućom četkicom naneseš metalik gliter za lice preko nosa i obraza, prateći donju liniju zamišljenih naočara. 

Ukoliko želiš da naglasiš svoj kaubojski duh, slepoočnicu i deo jagodice možeš dodatno istaći nalepnicom za telo sa cirkonima u obliku zvezde. 

 

Drugi dan – moderna Indijanka 

Za izgled nežne Indijanke dovoljno je da naneseš osnovne makeup proizvode na lice i dodaš malo festivalskog glamura. 

Originalan izgled za EXIT
Foto: Instagram @andrescudriz

 

Na gornji kapak nanesi tanku liniju ajlajnera i zlatni gliter u prahu, u tankom sloju, a na usne tečni vodootporni ruž koralne boje. Za kompletan festivalski izgled iskoristi belu olovku za oči za oslikavanje tačkica po licu. Iscrtaj ih u polukružnom obliku na jagodicama, te u formi ravne linije od korena nosa, do početka kose. Zelenu mono senku nanesi u širem potezu četkice ispod očiju, od jednog do drugog zulufa.  

 

Treći dan – makeup ratnica

Ako si prethodna dva dana uživala na Festivalu do ranih jutarnjih časova, možda će trećeg dana na tvom licu početi da se primećuje umor. Zato savetujemo da, osim pudera koji ima dobru pokrivnu moć, koristiš i ratničke boje kojima ćeš ukrasiti lice i vešto prikriti tragove umora. 

Kreativan EXIT makeup look
Foto: Google

 

Potpuni warrior look ne zahteva mnogo šminke. Dovoljno je da prstima naneseš boju za lice. Da bi sakrila umor od prethodno neprospavanih noći, najpre nanesi korektor, pa tamnu senku za oči na donji kapak. Tako niko neće primetiti da imaš podočnjake.   

EXIT makeup
Foto: Instagram @anaellepostollec

 

Za ženstveniji izgled ratnice najpre ujednači ten puderom i dodaj malo rumenila. Na oba kapka nanesi mat ajlajner u tankim linijama, a na usne metalik ruž tamne boje. Preko lica i vrata iscrtaj neobaveznu liniju gliterom za lice i telo i tvoj makeup je gotov. Jednostavno, zar ne?   

 

Četvrti dan – boho kraljica

Ukoliko si pravi EXIT festival fan, poslednjeg dana ćeš verovatno imati podočnjake kao dokaz dobrog provoda i zabave. Postoji vrlo jednostavan trik kako da ih prikriješ. 

Kreativan makeup za EXIT
Foto: Instagram @shineshack

 

Da bi tvoje lice i nakon nekoliko neprospavanih noći bilo blistavo i sveže, savetujemo da ne koristiš upadljivu šminku, već da umor prikriješ cirkonima i šljokicama za lice. Oči ne treba dodatno da ističeš senkama jakih boja koje bi dodatno privukle pažnju. Dovoljni su: vodootporna maskara i ukrasi za lice. Da, i oni će privući pažnju, ali će sakriti podočnjake, a šljokice će zamaskirati i najsitnije tragove umora.  

Cirkone i gliter nanesi pomoću lepka za gliter na deo ispod očiju, iznad i između obrva. Za postavljanje cirkona na lice dobro će poslužiti i baza za senke za oči, ili providni lepak za trepavice. Da bi postigla potpuni sjaj predlažemo da koristiš Swarovski kristale. Dostupni su u različitim bojama i veličinama. 

Originalna šminka za EXIT
Foto: Instagram @nofannofun

 

Čak i ukoliko nisi ljubitelj cirkona, poslednji dan EXIT-a je vreme za osveženje u romantičnom boho stilu. Nežne ružičaste nijanse uvek doprinose svežijem izgledu lica, jer koži daju blistavost. Za ovakav makeup look potrebne su ti senke i rumenila ružičastih tonova. Oči uokviri crnim ajlajnerom, a senku nanesi na celu površinu gornjeg kapka, kao i ispod oka. Usne iscrtaj olovkom i nanesi ruž iste boje. Olovku za usne možeš iskoristiti za šare po licu, a belim ajlajnerom sa šljokicama na čelu iscrtaj peace znak u obliku srca.

 

Frizure za EXIT festival

Duga ili kratka kosa, ravna, talasasta, stepenasto ošišana, šarena ili jednobojna – za EXIT je sve dozvoljeno! Važno je da frizura odražava tvoj festivalski duh. Ukoliko nemaš ideju kako da stilizuješ kosu, evo naša četiri predloga za svako veče festivala. 

Kreativne frizure za festival
Foto: Instagram @louise_treloar.ghd.anz.qld

 

1. Sjaj u kosi

Šljokice, šljokice, šljokice – nikada ih dosta! Na obrazima, na ramenima, u kosi – svuda ima mesta za njih. Gliterom se možeš poigravati na bezbroj načina. Dovoljno je da iscrtaš nepravilne šare ili zvezdice na puštenoj kosi. Za dodatno ukrašavanje predlažemo da koristiš cirkone za kosu.

Takođe, možeš da vežeš kosu, a da na razdeljak, uz pomoć četkice, naneseš omiljeni svetlucavi prah. Brzo, jednostavno i efektno. 

Šljokice u kosi - EXIT
Foto: Instagram @lucia_benjamin

 

2. EXIT festival i pletenice u kosi

Neobavezne pletenice i uvojci su i ove godine veoma popularni. Jednostavno se prave, a deluju veoma efektno na svakoj kosi. Uz ovakvu frizuru nećeš sigurno pogrešiti, jer čak i ako se raščupa od celovečernjeg đuskanja, izgledaće lepo. Pletenice se odlično uklapaju uz svaki stil. 

Preporučujemo da koristiš transparentne silikonske gumice, koje će izgledati skoro neprimetno na svakoj boji kose.   

Kreativne pletenice - idealna frizura za festivale
Foto: Instagram @louise_treloar.ghd.anz.qld

 

3. Promeni boju na jedan dan 

Letnji festivali su razlog više da isprobaš novu boju kose. Za mladalački i trendi izgled boje su najbolje rešenje.

Mladalačke frizure
Foto: Instagram @nyane

 

Kolor sprej za kosu omogućava brzu promenu boje. Lako se nanosi i skida, jer se ispira sa prvim pranjem kose. Može se koristiti za bojenje pramenova ili cele kose, a gliter nijanse će učiniti kosu svetlucavom i sjajnom, baš kako treba da izgleda za EXIT festival.

EXIT - frizura za festival
Foto: Instagram

 

Takođe, vrlo jednostavno i brzo možeš da nadogradiš kosu pramenovima u ekscentričnim nijansama. Ili još bolje, da kreiraš originalnu frizuru pomoću kose za pravljenje populatnih „bokserskih pletenica”.

 

4. Detalji u kosi

Marame, trake, šnalice, peruške i drugi aksesoari oplemeniće festivalski hair style. Važno je da ih uklopiš sa celokupnim stajlingom. Npr. peruške su odlične za Indijanke, cvetići za nežne boho devojke itd. 

EXIT - kreativne frizure
Foto: Instagram @xandervintage

 

Klik-klak šnalice su se ponovo vratile u modu. Pravi hit ovog leta kojem ni svetske zvezde nisu odolele, daće tvojoj festivalskoj frizuri posebnu čar. 

Biserne šnalice, iz naše kolekcije proizvoda za ukrašavanje kose, najbolje se uklapaju u romantični boho stil. 

Za koju god frizuru da se odlučiš za EXIT festival, najvažnije je da je dobro fiksiraš. Da bi „ostala na mestu” i nakon nekoliko sati đuskanja, učvrsti je ekstra jakim lakom za kosu. Naša preporuka je lak za kosu FREE LIMIX Techno Strong, koji će svakoj kosi dati dodatni volumen i sjaj. A to je upravo ono što ti je potrebno za savršenu festivalsku frizuru! 

Festivalske frizure
Foto: Instagram @jacintathejellybean

 

EXIT festival odavno nije samo muzički, već i najpopularniji društveni događaj sa koga se kopiraju stajlinzi i makeup stilovi. 

Nadamo se da smo našim predlozima uspeli da ti pomognemo da osmisliš ovogodišnji festivalski look. Dodatne savete oko festivalskog šminkanja, potraži u tekstu „Kako da za malo novca imaš trendy EXIT makeup. Ukoliko imaš svoje ideje koje bi volela da podeliš sa svima, napiši ih u komentarima. 

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)